Elektrisch-Skateboard.nl
Twee toffe tricks met jouw elektrische skateboard

Twee toffe tricks met jouw elektrische skateboard

Naast een regulier skateboard doet nu ook het elektrische skateboard het erg goed. Niet alleen kids zijn geïnteresseerd in deze geheel nieuwe manier van skateboarden. Ook volwassenen kopen een elektrisch skateboard om mee te experimenteren. Hoewel een elektrisch skateboard zwaarder is en harder gaat dan een regulier skateboard, kan je er alsnog trucs mee doen. Het is wel belangrijk dat je altijd voor jouw eigen veiligheid en voor de veiligheid van mensen om je heen instaat. In deze blog vind je tips en trucks terug voor de vetste tricks met een elektrisch skateboard.

De werking van een elektrisch skateboard

Bij jouw elektrische skateboard wordt een kleine afstandsbediening geleverd. Hiermee kan je makkelijk en snel de snelheid van het elektrische board aanpassen. Raak deze afstandsbediening nooit kwijt, want zonder dit apparaatje kan jij jouw skateboard niet gebruiken. Naast dat de afstandsbediening voor de snelheid zorgt, is dit ook meteen jouw rem. Als je tricks wilt uitvoeren met jouw elektrische skateboard, zorg dan dat je erg gewend bent aan het board en de bijbehorende afstandsbediening. Als je zelfverzekerd genoeg bent in de omgang met jouw board kan je onderstaande tricks proberen.

1. The Hippie Jump

Doordat jouw elektrische skateboard aardig wat snelheid kan maken, is het een uitdaging om hem zonder jou door te laten rijden. The hippie jump houdt in dat jij op je board op een groot oppervlak afrijdt. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen bank die aan de onder kant open is. Doordat hetgeen waar je overheen gaat springen en rennen open is aan de onderkant, kan jouw skateboard met dezelfde snelheid rechtdoor blijven rijden. Je verliest wellicht voor enkele seconden het contact met je elektrische board. En dit geeft een gaaf eindresultaat Jij vliegt over een obstakel heen terwijl jouw board er onderdoor vliegt. Aan het einde van het obstakel spring jij weer op je board.

2. The boneless

Deze truc is voor de meer ervaren elektrische skateboard rijders onder ons. Het gaat hier namelijk om een sprong waarmee je jezelf en je board afzet. Vaak werkt deze trick het beste als je op een kleine afgrond afskate. Daardoor gaat je elektrische skateboard al wat meer zweven en hoef je zelf minder kracht op de achterkant te zetten om het skateboard de lucht in te krijgen. Terwijl je samen met je skateboard in de lucht zweeft is het de bedoeling dat je het elektrische board vastpakt met je hand en jezelf nog meer de lucht in trekt. Buig je knieën naar je toe en zorg dat jij je evenwicht bewaard.

Let er bij het oefenen van beide tricks op dat je genoeg bescherming draagt. Denk hierbij aan een helm, knie-, pols- en ellenboogbescherming. Als jouw outfit compleet is, kan je met een gerust hart deze gave tricks gaan uitproberen. Deze tricks leer je met vallen en opstaan. En onthoud, oefening baart kunst!