Elektrisch-Skateboard.nl
Skateboarden voor beginners; zo ga je te werk

Skateboarden voor beginners; zo ga je te werk

Wat leuk dat je een skateboard hebt gekocht of op het punt staat om deze te kopen. Voor je deze uitzocht in de sport- of speelgoedwinkel, heb je vast al genoeg research gedaan over wat voor een board het beste bij jou past. Nu je jouw eerste board in handen hebt begint het spannendste gedeelte. Tijd om er met jouw skateboard op uit te gaan. Maar hoe werkt zo een skateboard precies en hoe maak je op een veilige manier kennis met jouw nieuwe vervoersmiddel? Je leest het in deze blogpost.

Het eerste moment met je skateboard

Er bestaan skateboards in allerlei verschillende soorten en maten. Als je een beginner bent, kies dan voor een vlak board. Op een vlak board kan je makkelijker je evenwicht houden. Vlakke boards zijn minder geschikt om trucs mee te doen, maar je kunt na een tijdje altijd overstappen naar een gekromder board. Als je gaat skateboarden is het belangrijk dat je hier de juiste uitrusting voor draagt. Begin met het uitzoeken van de schoenen. Stap nooit met laarzen of slippers op een skateboard, hierdoor kan je jouw enkel verdraaien en uiteindelijk blesseren. Kies voor een sportieve schoen met een stevige zool.

Naast de juiste schoenen is het belangrijk dat je jouw lijf beschermd. Draag daarom in het begin altijd knie-, pols-, elleboog en hoofdbescherming als je gaat skateboarden. In het begin is de kans groot dat je veel zult vallen. Maar van vallen en vooral het weer opstaan na de val, leer jij het meest. Nu jij jouw uitrusting op orde hebt, is het tijd om met het skateboard de straat op te gaan. Kies voor een plek met glad beton of asfalt om jouw eerste skateboard rit op uit te oefenen. Denk dus aan een parkeerplaats, een fietspad of een speciale skate plek.

Daag jezelf niet te veel uit

Natuurlijk wil je wat vette trucs aanleren en aan de wereld laten zien hoe goed jij kan skateboarden. Maar vergeet alle trucs als je net begint. De trucs komen later wel, zorg eerst dat de basis zeker en veilig aanvoelt. Je kan zo veel en vaak oefenen als je wilt en die trucs komen vanzelf. Begin met wat eenvoudige balansoefeningen. Zorg dat je eerst op je board leert staan en dat je ermee kunt steppen. Vaak helpt het om iemand mee te nemen tijdens het oefenen. Pak de handen van jouw helper vast en step rustig met één voet naast het skateboard.

Als je voelt dat je jouw lichaam steeds beter in balans kunt houden, laat dan eerst één hand van de helper los. Probeer iets meer vaart te maken en zorg dat je steeds sneller afzet om jouw skateboard vooruit te krijgen. Een tip om jouw evenwicht beter te bewaren is dat je grote stappen met je voet moet zetten. Zorg dat je de stepbeweging helemaal afrondt en je voet niet te snel van de grond haalt. Je knieën mogen licht gebogen zijn want dat bevorderd jouw balans. Dit is een goede basis!